top of page

'Reduir - Reutilitzar - Reciclar', l'aposta de Technotex per l'economia circular

El passat mes de gener vam ser entrevistats per la revista Farma Industrial


En el següent enllaç, es pot trobar la notícia publicada:


En l'entrevista tractem de donar a conèixer el nostre pensament TRIPLE R:Cada europeu consumeix una mitjana de 14 tones de matèries primeres a l'any i genera 5 tones de residus anualment. D'aquest volum, el 92% prové d'empreses i indústria.


Hem de pensar que està en mans de les empreses, i no en la dels consumidors, reduir els residus, productes i matèries primeres utilitzats així com, reutilitzar i reciclar.

Aquesta ha de ser la base de l'economia circular.


Per això, cada vegada hi ha més veus que criden l'atenció en aquest sentit, com la de l'empresa Technotex, que insta a trencar el sistema econòmic d'extreure - produir - utilitzar - llençar' i canviar-ho pel de 'reduir - reutilitzar - reciclar '.


"Darrere del model industrial actual, caracteritzat per una economia lineal, s'amaguen l'escalfament global i les activitats humanes que alteren els ecosistemes", ha afirmat Gonzaga Mestre, director general Technotex. En la seva opinió, "el paradigma del creixement sense límits ha d'iniciar urgentment una transició cap a l'economia circular i cap a un consum sostenible" basat en uns principis com són l'optimització i reducció del consum de matèries primeres i energia, l'augment de la durabilitat dels productes, la reutilització i valoració de les matèries un cop finalitzada la vida útil dels productes, aconseguir que l'economia sigui un cercle tancat on no es precisi extreure nous recursos o evitar la generació de residus.


Per Mestre, "l'ecologia industrial és una oportunitat per a la reindustrialització d'Europa i la recuperació de llocs de treball que garanteixin la nostra societat de benestar". I en aquest context, Technotex, empresa especialitzada en tèxtils i vestuari tècnic, tracta de conscienciar les empreses del sector sobre la importància de l'ús de peces tècniques reutilitzables, amb llarga vida útil (reduint el consum) i amb possibilitat de ser reciclades, perquè totes les matèries que componen els nostres productes tècnics són 100% reciclables.


Un cop finalitzada la seva llarga vida útil, poden transformar-se en subproductes tèxtils per a noves utilitats.


Mitjançant el reciclatge, ha defensat Gonzaga Mestre, "els productes es converteixen en noves fibres la destinació final serà la fabricació d'altres articles tèxtils: geotèxtils, insonoritzants, feltres, etc.". D'aquesta manera, la recuperació d'aquestes fibres evita el seu abocament i permet estalviar nous recursos naturals, "contribuint a l'economia circular que tanca el cicle mediambiental".


Estudi comparatiu


En col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​Technotex va realitzar un estudi comparatiu entre l'impacte ambiental generat pels nostres teixits tècnics reutilitzables i els teixits sense teixir d'un sol ús, després de 75 utilitzacions.

Els resultats de l'estudi van revelar que l'impacte ambiental dels productes sol ús suposa una contaminació d'entre 2,7 i 6,5 vegades més que els nostres reutilitzables. Aquests resultats inclouen els 75 cicles de bugaderia de les reutilitzacions dels teixits tècnics.


Partint d'aquesta nova forma de producció circular amb reutilització, "es preveu la creació de nous llocs de treball de major proximitat, estables i estaran relacionats amb l'ecodisseny, la reutilització, actualització de productes, manufactura i reciclatge, de difícil externalització fora d'Europa", ha conclòs el director general d'Technotex.

Kommentare


bottom of page