top of page

FARMA CÈUTIQUES

INCARLOPSA_Matadero_075-copia-Medias-lonchas-Jamón-1 - Incarlopsa.png

AGRO ALIMENTACIÓ

Calidad color 2.png

COS

MÈTICA

Calidad_revisión_2_edited.png

Neteja ambiental

Contaminació física

El control de la contaminació i la qualitat de l'aire a les zones controlades és un element clau per influir-hi positivament durant el procés i la qualitat d'un producte.

En alguns sectors com l'alimentari, la contaminació dels aliments per agents microbiològics és fins i tot un problema de salut pública.

 

Hi ha diferents tipus de contaminació i la més freqüent es produeix a través per partícules i cossos estranys 3194-bb3b-136bad5cf58d_ (partícules d'escates de pell que generen les persones, pèls, etc)

Actualment hi ha teixits tècnics especialment dissenyats per reduir eficaçment aquest tipus de contaminació: teixits d'aire net i barrera a partícules.

Tots els nostres teixits compleixen els requisits de qualitat ISO 5 – GMP classe A/B.

pantalon classic + casaca elis_edited.jpg
P5060436_edited.jpg
_MG_2422_ LOW.jpg

Principals Beneficis per a l'USUARI

Gran comoditat:  Lleugeresa i transpirabilitat

Control de temperatura​

Filtració de partícules​

Ideal fins i tot per a ús prolongat de temps

Barrera microbiana

Disseny hergonòmic: total llibertat de moviments

Resistent i elegant

Manté la forma després de les rentades

Beneficis principals per a l'EMPRESA

A Technotex hem desenvolupat una completa gamma de peces pensades per a cada indústria: agroalimentàries (Càrniques, Xocolateres, refrigerats...), cosmètiques, farmacèutiques, etc.

Oferim seguretat i estalvi de costos:

L'ús d'una vestimenta adequada contribueix a una neteja ambiental més gran ia una reducció efectiva del risc de contaminació física i biològica.

  • Redueix i evita la contaminació

  • Ajuda a mantenir els productes en bon estat per més temps

  • Són teixits molt resistents que ofereixen una ràpida amortització i estalvi en compres

Catàleg de Productes orientatiu

Les partícules en suspensió a l'ambient són un vehicle de transport per als bacteris. Podem reduir-les significativament utilitzant teixits tècnics d'aire net que no emeten borrissol .


Un individu sa pot dispersar a l'aire aproximadament 5.000 escates de pell humana per minut. Aquestes escates són, sovint, portadores de microorganismes i bacteris. El personal que treballa dins, o ingressa en àrees on els aliments/productes estan exposats i/o en procés de manipulació, hauria d'usar roba de treball adequada amb tèxtils nets i barrera a aquest tipus de partícules.

 

Cada tipus de producte requereix un grau de neteja de l'entorn per minimitzar els riscos de contaminació. Per aconseguir el grau adequat en funcionament, aquestes zones s'han de dissenyar de manera que assoleixin certs nivells especificats de neteja de l'aire.


La roba de treball no haurà de tenir botons ni butxaques fora del nivell de la cintura i és altament recomanable la utilització de tancaments en mànigues i turmells per evitar la contaminació per partícules de l'usuari des de l'interior del vestidor cap a l'exterior.


La roba de treball haurà de ser rentada amb les normes i periodicitat apropiada per a l'ús previst i s'han d'habilitar zones adequades per al personal (vestuaris, rentamans, banys, etc.).  

Recomanem evitar l'ús de peces tèxtils de cotó o polièster/cotó. Aquests tèxtils tradicionals desprenen fibres i borrissol i no actuen com a filtre o barrera als microorganismes que dispersen les persones en els seus moviments.

Quines normatives s'han de seguir?

Hi ha diverses regulacions i mesures aplicables de bioseguretat a la zona de producció, d'entre les més destacades:

 

  • Reglaments (CE) nº 852, 853 i 854/2004, de parlament europeu i de el Consell.

 

  • Llei 17/2011 Seguretat alimentària i nutrició. Relatius a la higiene dels productes alimentaris, descriuen la importància d'un vestuari net i adequat.

 

  • BSI PAS 220 2008, emesa per British Standards Institution, que defineix els requisits i protocols dels sistemes de gestió d'innocuïtat dissenyats segons ISO 22000.7 / 2005.

 

En totes elles, es descriuen la importància d'una vestimenta adequada segons nivell de risc ambiental, que estigui neta i en bon estat.

PRODUCTO
ESTADO
NIVEL SANITARIO - RIESGO
NIVEL DE RESPONSABILIDAD
Ahumados/Productos tratados
ALTO
ALTO
Productos congelados
MUY ALTO
MUY ALTO
Envasado
ALTO
ALTO
Tratado
ALTO
MUY ALTO
Leche y productos lácteos
Fresco
ALTO
MUY ALTO
Envasado
ALTO
ALTO
Fileteado
MUY ALTO
MUY ALTO
Pescado y derivados
Vivo/Fresco
MUY ALTO
MUY ALTO
envasado
ALTO
ALTO
Picada
MUY ALTO
MUY ALTO
Carne y Producto cárnicos
Fresco
MUY ALTO
MUY ALTO
Tratado
Alto
ALTO
Frutas y verduras
Fresco
Bajo
ALTO
PRODUCTO AGRO
bottom of page