top of page

Què hi ha darrere d'Technotex?

Som de fabricació 100% Europea i estem orgullosos.


A Technotex comptem amb 130 anys d'experiència tèxtil que ha estat transmesa durant 5 generacions familiares👨‍👩‍👦.


Avui en dia, més de 550 personas😍 treballen diàriament en les nostres 3 fàbriques locals, en les que produïm íntegra i de forma totalment vertical (des del fil fins a la peça), tots els nostres teixits 🧶, li apliquem les propietats tècniques 🔬 i confeccionem les nostres peces de roba👕.


🌳♻️ Són 100% reutilitzables i respectuoses amb el medi ambient

Les nostres fàbriques estan en constant innovació i qualsevol client pot sol·licitar-nos una visita a la fàbrica i conèixer una mica més en profunditat el nostre treball, esforç en millora mediambiental i el més important, el nostre equip!!!


Aquest any, per la situació actual, hem obert les portes de les nostres fàbriques a tots els nostres clients de forma virtual, amb l'objectiu que ningú es quedi sense conèixer què hi ha darrere de cada peça Technotex. 📹 Mira el vídeo i conèixer-nos una mica més.


El recorregut comença en 3 les nostres fàbriques, situades a Barcelona (Olesa de Montserrat), Lleida (Borges Blanques) i Girona (Massanes):En aquestes fàbriques teixim, tintem, apliquem els acabats i controlem tots els nostres teixits.


Posteriorment veiem part de les nostres oficines centrals, a Olesa de Montserrat, on comptem amb els departaments de Direcció, Disseny, R + D, Comercial, Finances, Gestió de producció i administració.


Un cop ubicats, entrem en matèria de producció, passant pels diferents processos:


1- Fase de muntat de Filetes: Consisteixen a preparar els cons i agrupar tots els fils (en el nostre cas 1.000 fils) en una bobina i replicar-tantes vegades com bobines es necessitin per a la següent fase.


2- Fase de Reunió: Es tracta d'agrupar les bobines de la fase anterior (des d'un mínim de 8 bobines fins a un màxim de 16) en una sola bobina de grans dimensions. Aquesta nova Bobina agrupa el total de fils verticals (des d'ara ordit) que formaran el teixit. Ex. Suposant que s'utilitzen 10 bobines primàries, de 1000 fils cadascuna, obtindrem en aquesta fase una bobina de 10.000 fils que formen l'ordit de teixit. És a dir, l'ample de teixit (entre 1,6 i 1,7 metres) està format per 10.000 fils verticals.


3- Fase d'Encolat: En aquesta fase els fils se submergeixen en un bany de cua (adhesiu), quedant recoberts d'una capa que, en assecar-se, ofereix dues propietats a l'ordit:


a) Resistència a l'abrasió

b) Resistència a la tensió


Això garanteix que els fils no es trenquin en la fase de teixidura i per tant incrementa l'eficiència de producció


4- Fase de teixit: Un cop tenim l'ordit preparat, és hora d'inicial l'art de teixir. Per això, l'ordit és tibada i, en els moviments que disposem (hi ha diverses possibilitats, en el nostre cas i 1x1) vam passar la trama (fils horitzontals del teixit) per anar construint el teixit.

Sense la fase anterior d'encolat, els fils no aguantarien aquesta acció mecànica de gran tensió i velocitat (cada fil de trama travessa en mil·lèsimes de segon els més de 10.000 fils perpendiculars). La fricció en l'ordit provocaria ruptures en el teixit.


5- Fase de desencolatge: Un cop el gènere ha estat teixit, la cua de la fase 3 perd la seva funcionalitat i s'ha de retirar per recuperar l'estat natural dels fils. Posteriorment es passa la tela per diversos processos de rentada.


6- Fase de tint: un cop confirmada l'estructura molecular i composició del color que desitgem (en el nostre cas busquem gran solidesa i resistència a les rentades i autoclau) s'inicia el procés de tintat a gran escala. Per a això, disposem de més de 50 jets de tintat, de diferents mides, que permeten impregnar el teixit amb la temperatura, pressió i durada adequada.


7- Fase de Rame: les màquines RAME o Stenters en anglès, ofereixen el fixat, assecat i acabat dels teixits, per a enganxar i / o corregir les distorsions de la trama que pugui tenir el teixit. Les màquines Rame s'associen a l'efecte tèrmic, una acció mecànica d'estirat transversal del teixit o de termofixat d'ell mateix.


8- Acabats: En funció de la destinació o aplicació que tindrà el teixit, se li apliquen diferents tipus d'acabats. (Antibacterià, hidròfug, ignifugo, resinat, etc)


Un cop tenim el nostre teixit fabricat, és hora d'iniciar la confecció. Al vídeo mostrem el nostre petit taller per a mostres i prototips a Rubí.


Finalment, el vídeo acaba amb 4 exemples de mostres de peces que fabriquem.Si t'ha agradat i tens més curiositat, no dubtis a sol·licitar-nos una visita !!!!

Comments


bottom of page