top of page

ESPECIAL COVID-19

Technotex va aconseguir subministrar 300.000 kits de màscares en 1 setmana!


A causa de la manca de mascaretes d'un sol ús que va afectar hospitals a mitjans de març de l'any 2020, i l'elevada demanda de màscares reutilitzables que va existir, vam posar a disposició del sector assistencial, un servei basat en la confecció col·laborativa.

Mascaretes de Technotex confeccionades pels voluntaris de Roses per a la Residència Pi i Sunyer

Com a fabricants especialitzats en peces tècniques per a quiròfans i sales blanques, disposàvem d'estocs de teixits tècnics. No obstant això, no existien tallers de confecció suficients per cobrir la gran demanda aquests sectors, que tractaven de protegir els professionals.


Amb la intenció de fer arribar els nostres teixits tècnics reutilitzables als serveis sanitaris, vam idear un sistema de lliurament de kits "Llestos per Cosir" de lliurament immediat. Aquest sistema es va fonamentar en una confecció col·laborativa, de manera que, a través de voluntaris, l'hospital va disposar de milers de mascaretes en només unes hores.


El kit es componia d'una retallada de teixit tècnic amb la forma de mascareta juntament amb rivet per a la confecció de les cintes d'ajust. Desenes d'hospitals van rebre en 24 / 48h, i per poc més d'1 €, centenars de milers de màscares, ja que un voluntari era capaç de confeccionar entre 200 i 250 màscares al dia. Per ajudar els voluntaris i tallers, vam elaborar una senzilla guia de confecció digital que explicava com fabricar la mascareta en tot just 2 minuts.


D'aquesta manera, imaginem que un hospital rebia 2000 kits de màscares, amb 8 voluntaris, podia tenir les màscares llestes en menys de 2 dies, i més eren reutilitzables!


Cada màscara es podia reutilitzar 75 vegades, el que suposa 300.000 x 75 = 22,5 Milions de màscares per a ús sanitari en 1 setmana!

El teixit enviat, era un teixit barrera a partícules i microorganismes, homologat per a ús en àrees quirúrgiques, laboratoris farmacèutics, zones de risc de contaminació ambiental i sales blanques. Impermeable, d'alta resistència i gran durabilitat, i estava dissenyat per ser reutilitzat fins a un mínim de 75 vegades.


El resultat va ser l'enviament de 300.000 kits a hospitals i centres públics, havent contribuït així a la seguretat dels professionals!


Agraïment especial als voluntaris i tot l'equip Technotex, que va treballar llargues jornades, perquè fos possible
Comments


bottom of page