top of page

Una històrica saga de el tèxtil en peu de guerra contra el coronavirus
Technotex, propietat del grup, està especialitzada en la producció de teixits tècnics per a la indústria farmacèutica i sanitària.


Dues guerres mundials, un civil, la caiguda del mur de Berlín o la crisi de LehmanBrothers. Des de la seva fundació, el 1886, el grup tèxtil ha sobreviscut a totes les grans fites de la història contemporània. Ara, ha de ser un actor actiu en una nova crisi: el coronavirus.


La històrica empresa tèxtil és una de les companyies que s'ha posat al servei del Govern d'Espanya per a la lluita contra la pandèmia Covid-19. A través d'una de les seves empreses, Technotex, el grup s'ha convertit en un dels principals proveïdors de bates, mantes, pijames o calçat per als hospitals espanyols.


L'empresa està especialitzada en la producció de teixits tècnics per a la indústria farmacèutica i sanitària. A diferència d'altres fabricants, els productes de Technotex són reutilitzables, de manera que la demanda actual s'ha disparat davant la falta de subministrament. "Especialment en bates quirúrgiques", assenyala Gonzaga Mestre, responsable de l'empresa, a Modaes.es.


Fins ara, el grup no fabricava productes com mascaretes. No obstant això, davant l'actual situació de crisi, el grup ha hagut d'assumir la producció d'aquest tipus de producte, que subministra directament als hospitals.


Davant la falta de temps, Technotex envia el teixit tallat als centres sanitaris, i des d'allà, de la mà de voluntaris, fabriquen les seves pròpies màscares reutilitzables. "Una persona és capaç d'armar 250 mascaretes al dia", assenyala Mestre.


Per ara, Technotex ha notificat a la Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor) i a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris la disponibilitat de la capacitat productiva de totes les seves fàbriques.


L'empresa ha explicat que, en funció de com evolucioni la situació, cobrarà o no per aquests serveis, "tot i que ens trobem a la seva total disposició", afegeix Mestre. Per ara, la companyia està servint únicament a hospitals espanyols.


El grup, que està a l'espera de resposta per part de Govern, també es troba valorant la situació de la seva plantilla per si ha de fer front o no a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE).

Més d'un segle de trajectòria

El grup va néixer el 1886. Amb la cinquena generació al cap davant de la gestió, opera amb diverses marques, entre les quals es troben Technotex. El 2010, l'empresa va decidir créixer amb compres amb l'adquisició de l'alemanya de folreria Devetex, i un any després es va fer amb la Fou, una fàbrica d'estampació de punt d'Olesa de Montserrat. En el mateix any, es va fer amb la companyia de teixits tècnics Recortex i la mexicana Pesatex.


El 2004, el grup va optar per entrar a la confecció creant una empresa especialitzada, que dissenya i produeix peces per als principals grups de distribució.


En producció nacional, compta amb una planta de teixidura a les Borges Blanques (Lleida), una altra de producció de tintat a Massanes (Girona), una altra d'estampació a Olesa de Montserrat (Barcelona), i té a més un centre logístic a Rubí (Barcelona).

Comments


bottom of page